13 outubro 2006

Amendoados e Cocadas... segundo Queneau e Perec

Amendoados:

Trescentos gramos de azucre moreno
Trescentos gramos de améndoa
Tres claras de ovo
Unha culler de canela
Obleas.

Mesturar e remover ben todo menos as claras de ovo. Botar as claras e remexer ata acadar unha masa homoxénea.
Colocar bolas un pouco aplanadas soble obleas ou papel de forno, cun afastamento prudente, para que non se xunten.
Fornear a douscentos graos uns setecentos segundos.

Cocadas:

Cen gramos de coco ralado
Cen gramos de azucre branco
Catro xemas de ovo.

Mesturar ben o azucre e o coco mentres se fornean os amendoados. Botar as tres xemas que sobraron dos amendoados e mesmo outra, e remover ata que fagamos bolas compactas.
Colocar de modo semellante aos amendoados e fornear outros setecentos segundos.

Notas baseadas nun caderno de sobremesas elaborado por mestres de Compostela, dun Centro do Campus. Estas dúas: Paulo Porta. E por suposto, en Mofa e Befa (segundo Álvarez Cáccamo)

3 Comentarios:

Blogger Silvio Falcón said...

Agradécense estas receitas! Ai que me entra a fame...

saúdos

10:05 da tarde  
Blogger bouzafria said...

Veña logo: a xantar, pero non coa boca pequena.

3:13 da tarde  
Anonymous Anónimo said...

Si, lin e rin: rikisimis.

2:40 da tarde  

Enviar um comentário

<< Home