16 novembro 2009

Receitas de Mel

1. Canapés de mazá

Ingredientes:
- 6 galletas de avea
- 1 mazá grande
- Zume dunha laranxa
- 100 gr. de nata
- 6 culleradas de mel
- 250 gr de fresas

Prepárase así:
Enriba de cada galleta débese deixar partes de mazá humedecidas en zume de laranxa. Encima vérteselle a nata previamente misturada de mel, embelécese de fresas e arrefríase na neveira.


2. Prebes
Salsa de mazás.

Ingredientes:
- 1/4 kg de mazás
- 100 gr de crema de leite
- 10 gr de fariña triga
- 25 gr de manteiga
- 1 culleriña de mel
- sal
- pirixel

Prepárase así:
As mazás peladas pásanse á peneira e lévanse a quecer nun 1/4 de auga ata que empecen a ferver. A crema mestúrase na fariña triga, mel e máis unha cullerada de auga. Engádeselle unha pizquiña de sal, a manteiga e máis pirixel e déixase fervillar.
Sérvese na mesa se hai pra xantar xarrete, aves...

Etiquetas: ,